Skip to main content

Totaalrestauratie DSpécial


De eigenaar van deze origineel in 1973 in Nederland geleverde Citroën DSpécial heeft de wagen al ruim 20 jaar in zijn bezit maar de tand des tijds had inmiddels flink toegeslagen.
De kleur van de wagen was rood met een zwart dak maar de DSpécial moest een andere kleur krijgen die chiquer oogde : "Beige Tholonet" (AC 085), in combinatie met een zwart lederen interieur; een zeer fraaie combinatie.
Bijna al het plaatwerk dat van de wagen afkwam was niet meer te herstellen en in overleg met de klant werd besloten er polyester plaatwerk op te zetten.
Polyester plaatwerk heeft als voordeel, buiten het feit dat het niet kan roesten, dat het kostentechnisch voordeliger is dan zéér ernstig aangetast plaatwerk te restaureren; maar als de klant voor het laatste kiest is dat natuurlijk geen probleem: het restaureren van plaatwerk is tenslotte onze specialiteit!
Het plaatwerk is, waar nodig, strak gemaakt en op de wagen verder pasmaat gemaakt; daarna zijn alle delen los van de auto in onze spuitcabine gespoten en weer op de DS gemonteerd.
Alle RVS en chromen delen (bumpers, spiegels, sierlijsten, e.d.) zijn gepolijst en de velgen gestraald en gespoten.
De eigenaar wilde ook graag getint glas rondom in de DS en n vouwdak, dit is tijdens de opbouwfase geplaatst alsmede een nieuw interieur, bestaande uit vloerbedekkingset, hemelbekleding, zwart lederen voorstoelen met brede hoofdsteunen en armsteun, deurpanelen en achterbank.
Als laatste zijn er nieuwe inliggende deurklinken en Pallas-stootlijsten gemonteerd.
Het eindresultaat is een zéér chique "DSpécial" met de uitstraling van een DS Pallas, die beter en mooier als nieuw op zijn eigenaar stond te wachten.
Het zal u niet verbazen dat de eigenaar vreselijk gelukkig is met zijn " nieuwe " snoek!