Skip to main content

Totaalrestauratie Citroën 2CV6 '87


De eigenaar van deze 2CV6 is al jaren met zijn "Eend" bij ons in onderhoud en de auto verkeert dan ook in een technisch zeer goede staat. Meneer is verknocht aan zijn "Eend" omdat hij met deze wagen destijds de liefde van zijn leven heeft ontmoet. Zijn vurige wens was dan ook om zijn trouwe "Eend" helemaal gerestaureerd te hebben vóór hij met zijn aanstaande mét de "Eend" in het huwelijksbootje zou stappen.
Vanwege flinke roestschade is er voor gekozen om er nieuwe deuren, voor- en achterschermen, bumpers en velgen op te zetten en de motorkap en achterklep te restaureren daar deze niet meer nieuw leverbaar zijn.
Op een paar nare plekken na (zoals o.a. roest bij de parafan, motorkapscharnier, het onderste deel van beide A- stijlen, driehoekstukken tegen de A- stijlen aan, voetenbak, 3e zijruit en een plek in het chassis) verkeerde de 2CV, voor zijn leeftijd, nog in een zeer behoorlijke staat. Na het restauratiewerk is de auto geschuurd, gespoten en getectyleerd, zijn de meeste rubberen delen vervangen en is een nieuwe roldak geplaatst.
Aan het eind van deze, toch nog redelijk pittige, klus staat er nu een Citroën 2CV6 uit 1987 in beter-dan-nieuwstaat.
De eigenaar wensten wij, met zijn bruid en "nieuwe" Eend nog een heel fijne trouwdag en heel veel geluk samen toe!

Wij restaureren veel verschillende merken en typen en een 2CV is daar zéker geen uitzondering op.
Indien u ook eigenaar bent van een 2CV waar werk aan zit, komt u rustig eens langs voor een eventuele offerte. Wij werken met de allerbeste materialen en lakken en hebben een eigen spuitcabine zodat alles in eigen beheer gebeurd, wat de kosten aanzienlijk drukt. Au revoir!